Liikunta ja urheilu Yhdistykset

Voimisteluseurassa tehdään historiaa

Syksyllä 2015 joukkuevoimistelijat nostattivat joukkuehenkeä ja hioivat koreografioita yhden päivän leirillä.

Syksyllä 2015 joukkuevoimistelijat nostattivat joukkuehenkeä ja hioivat koreografioita yhden päivän leirillä.

Heinolan Voimisteluseura on liikuttanut heinolalaisia kohta jo 90 vuotta. Aivan kohta on hetki, joka jää seuran historiaan erittäin merkityksellisenä. Ensimmäistä kertaa seurastamme lähtee kaksi joukkuetta Vantaa Cupiin hakemaan kisakokemusta joukkuevoimistelussa. Vantaa Cupissa kisailee 29 joukkuetta ja heinolalaiset kisaavat 10-12-vuotiaiden ja harraste yli 16-vuotiaiden -sarjoissa. Joukkueet ovat nimeltään Pegasus ja Valkyria. Joukkueissa on yhteensä 13 voimistelijaa.

Joukkuevoimistelijat ovat harjoitelleet valmentajansa Minna Palviaisen johdolla vähintään neljä tuntia viikossa. Lisäksi tytöillä on ollut mahdollisuus käydä lisäharjoituksissa. Ennen kilpailuja on tärkeää käydä vielä kokeilemassa kilpailuissa käytössä olevaa voimistelumattoa, jollainen onneksi löytyy Vierumäen Urheiluopistolta.

Kilpailujärjestelyt ovat saaneet vipinää niin seurajohtoon kuin vanhempiinkin. Monenlaiset pienet tehtävät ovat työllistäneet, jotta tyttöjen kisaunelma saadaan täytettyä. Ja suurimman työn ovat tietysti tehneet voimistelijat itse, jotka ovat sinnikkäästi viikosta toiseen jaksaneet treenata ohjelmiaan kilpailukuntoon.

Lähdemme innolla kannustamaan oman kaupungin tytöt hyviin suorituksiin Myyrmäen urheilutalon kisa-areenalla 23.4.