Kylät Yleinen

PlaaniNewsiä esiteltiin Lahden Kylämarkkinoilla

PlaaniNews oli esillä Lahden satamassa 19. kertaa järjestetyillä Kylämarkkinoilla. Päijät-Hämeen Kylät ry:n järjestämät markkinat vetivät sataman täyteen myyjiä ja esittelijöitä ympäri Päijät-Hämettä. Aurinkoinen ja lämmin sää houkuttelivat kävijöitä sankoin joukoin, ja paikoin myyntikojuilla syntyi jopa ruuhkaa. Heinolan teltalla kauppa kävi niinkin vauhdikkaasti, että puoleen päivään mennessä myynnissä olleet leivonnaiset ja omenamehu olivat lähes loppuunmyytyjä.

Kylämarkkinat avasi Luomupekkana tunnettu Pekka Rusila. Avajaispuheessaan Luomupekka mm. nosti esille Heinolassa syyskuussa järjestettävän valtakunnallisen LOKAALI-kylätapahtuman. Muuta ohjelmaa Kylämarkkinoilla edustivat mm. Päijät-Hämeen Vuoden kylän (Kellosalmi-Seitniemi-Virmaila) esittely ja palkitseminen, Päijät-Hämeen Huuliharpistien musiikki ja vähemmän hyödynnetyn kalan käyttö kotitalouksissa.

Heinolan teltalla esillä ollut PlaaniNews oli monelle uusi tuttavuus, mutta mahtuipa joukkoon myös niitä, joille julkaisu oli jo ennestään tuttu. PlaaniNewsin ideaa pidettiin hyvänä, joten nähtäväksi jää, tuleeko vastaavanlaisia yhdistysten ja yhteisöjen aineistoa kokoavia julkaisuja myös Heinolan ulkopuolelle.

Artikkelikuva: Kalevi Peltola

Aamupuuro jono markkinoiden avauduttua.

PlaaniNews oli esittelyssä Heinolan teltalla.

WP_20160507_003

Aamupuurojono markkinoiden avauduttua.