Yhdistykset

Yhteistyötä yli yhdistysrajojen

Nimenä Heinolan SoTeKo ei luultavasti sano mitään suurimmalle osalle heinolalaisista. Kyseessä on kuitenkin yllättävän iso toimija. Heinolan Sosiaali- ja Terveyskontakti (SoTeKo) on heinolalaisten sosiaali- ja terveysalan yhdistysten rekisteröimätön yhteenliittymä, johon kuuluu kolmisenkymmentä paikallista yhdistystä. Näiden yhdistysten yhteenlaskettu jäsenmäärä on noin 3 000, joten Heinolan mittakaavassa SoTeKo on hyvinkin merkittävä toimija. SoTeKolla on myös varsin pitkä historia, sillä se on perustettu jo vuonna 1954.

SoTeKon tarkoituksena on ajaa jäsenyhdistystensä etuja ja lisätä sosiaali- ja terveysalan yhdistysten välistä yhteistyötä. Yhteistyön tuloksena on vuosien mittaan järjestetty mm. kaikille avoimia piknik-tapahtumia, seminaareja ja varainkeruutapahtumia. Lisäksi SoTeKo järjestää vuosittain Invaleirin yhdessä seurakunnan kanssa.

SoTeKon jäsenyhdistysten jäsenmäärät vaihtelevat suuresti pienestä Heinolan Raittiusyhdistyksestä yli tuhannen jäsenen Heinolan Seudun Selkäyhdistykseen. SoTeKon päätöksenteossa kaikki yhdistykset ovat kuitenkin samanarvoisia.

SoTeKon puheenjohtajana toimii tällä hetkellä Kirsi Lehtimäki ja sihteerinä Outi Rautkoski. Tulevia tapahtumia ovat kesällä pidettävä piknik-tapahtuma ja syksyllä kaupungin järjestämät Hobby-messut. Messuilla useat SoTeKon jäsenyhdistykset esittelevät toimintaansa yhdessä. Syyslomalla on vuorossa jo kahtena edellisenä vuonna järjestetyt varainkeruumyyjäiset, joissa kymmenisen yhdistystä on myynyt arpoja ja kirppistavaraa toimintansa tukemiseksi.

Lisätietoja Heinolan SoTeKosta: heinolansoteko.weebly.com.

WP_20140702_003

Piknik-tapahtuma Siltasaaressa heinäkuussa 2014.

DSC_0093

SoTeKon 60-vuotisjuhla WPK-talolla lokakuussa 2014.

IMG_1493

Myyjäiset Jyränkölän juhlasalissa lokakuussa 2014.