Liikunta ja urheilu

Sarjanousija Union Plaani korjasi potin

Union Plaani nappasi komean skalpin, kun viime kaudella kolmosta pelannut Kulennoisten Pallo joutui nöyrtymään Heinolassa. Sarjanousija Plaani korjasi potin 1-0 (0-0) tuloksella. Torjuntavastuussa ollut Antti Rautiola pelasi nollapelin heti ensimmäisessä ottelussaan.

Hyvä latautuminen ja valmistautuminen otteluun kantoivat hedelmää ja Plaani heilutti ottelussa  tahtipuikkoja heti alkuvihellyksestä alkaen. Hyökkäyspeli rullasi mukavasti ja terävämmällä viimeistelyllä lukemat olisivat voineet olla komeammatkin. Maalipaikkoja Plaanilla oli runsaasti.

KuP pääsi vain satunnaisiin hyökkäyksiin, jotka Plaanin puolustus pystyi pelaamaan hyvin pois. Viimeisenä lukkona veräjän vartijana seissyt Antti Rautiola hoiti loput tilanteet isännän ottein. Talvella kiekkoja kaukalossa Peliittojen puolesta torjunut Rautiola ei suuria maaleja ja nappulakenkiä vierastanut, vaan pallo liimaantui hansikkaisiin varmoin ottein.

Ottelun ainut maali oli Mikko Hallan käsialaa. Laitahyökkäyksen tuloksena pomppinut irtopallo sattui pomppimaan sopivasti Hallan kinttujen juureen, josta kapteeni tykitti pallon maaliin ottelun 67 peliminuutilla.

Plaanin suvereeni esitys veti joukkueenjohtaja Antti Heikkisenkin sanattomaksi.

”Nyt ei oikein löydy sanoja tähän paikkaan. Todella hieno voitto”, hihkui kentän laidalta ottelun jälkeen tavoitettu Heikkinen.

Toinen voitto kolmesta ottelusta nosti Plaanin kuuteen sarjapisteeseen ja sijoitus on nyt tasan tarkkaan sarjan puolivälissä. Kärkipaikkaa pitävään Virkyyn eroa on kolme pistettä ja peränpitäjä SiU on kuusi pistettä heinolalaisia jäljessä.

Virkyn meno sarjassa on ollut yllättävänkin vahvaa, sillä viikko sitten lappeenrantalaiset ottivat käsittämättömän tuntuisen 5-0 voiton sarjan voittajasuosikki FC-84:sta.

Plaanin seuraava kotiottelu on vasta kolmisen viikon päästä. Ensi perjantaina Plaanin kykyjä mitataan kovimmalla mahdollisella mittarilla Mikkelin legendaarisella Hänninkentällä, kun rutinoitunut ja väkivahva FC-84 testaa sarjanousijan kyvyt.

Lisätietoja: unionplaani.com