Liikunta ja urheilu

Plaani pysäyttämätön kotikentällään

Ristiinan Pallon vuoro oli nöyrtyä Union Plaanille Heinolan urheilupuiston kentällä. Pirteästi esiintyneellä Plaanilla ei ollut missään vaiheessa ottelua suurempaa hätää. 3-1 (1-0) voitto nosti Plaanin jo sarjakakkoseksi.

Kentän laidalla mylvivän Jukka Gråstenin suojatit eivät löytäneet eväitä tappioputkensa katkaisemiseksi. Vakuuttavasti esiintynyt Union Plaani oli kotikentällään Heinolassa selvästi vieraitaan vahvempi kaikilla osa-alueilla.

Monsuunisateet hellittivät sopivasti ottelupäivänä ja kentän laitoja miehitti kauden ennätysyleisö. Runsaslukuiselle yleisölle Plaanin miehistö pyrki tarjoamaan parastaan. Mm. Ali Reaad oli pitkästä aikaa elementissään päästessään vaihteeksi pallon kanssa enemmän tekemisiin, saaden harhautuksillaan yleisön haukkomaan henkeään. Jälleen kerran Plaani onnistui maalinteossa alkuminuuttien aikana. Marko Liukkonen vei Plaanin johtoon kahdeksannella peliminuutilla.

Maalin jälkeen Plaani päästi Ri-Paa hiukan paremmin peliin mukaan, joka sai joukkueenjohtaja Antti Heikkisen huolestumaan, mutta suotta. Plaani jauhoi peliään kuin saksalainen panssarivaunu ja ennen pitkää Ri-Pa jäi selvästi alakynteen.

Toisen puoliajan maaleista vastasi pelikiellosta vapautunut Tuomas Jäntti. Ensimmäinen 16 metrin takaa lähtenyt kuti yllätti ristiinalaismaalivahdin 55 minuutilla. Toisen maalinsa Jäntti teki vasemmalta laidalta päästyään nokatusten Ri-Pan maalivahtia vastaan. Jäntin läheltä lähteneelle tykille ei ollut vastaansanomista ja lukemat olivat 3-0 ottelun 72 minuutilla.

Ilkka Häkkinen herätti vielä pieniä toiveita ristiinalaisleirissä Häkkisen kavennettua ylämummovedolla lukemiksi 3-1 kun ottelua oli jäljellä seitsemän minuuttia. Maali selvästi piristi Ri-Pan pelaamista ja yritys lisämaalien hakemiseen oli kova. Plaanin puolustus kuitenkin pysäytti vieraiden rynnistyksen rauhallisin ottein ja enemmiltä takaiskumaaleilta vältyttiin. Siistissä ja rehdissä ottelussa annettiin vain yksi keltainen kortti. Syntipukkina tällä kertaa Ri-Pan Eemil Tuukkanen.

Neljäs peräkkäinen voitto nosti Union Plaanin ainakin hetkellisesti Kaakkois-Suomen piirin Nelosen lohkokakkoseksi kahden pisteen päähän piikkipaikkaa pitävästä Lappeenrannan Virkystä. On kuitenkin muistettava, että Virkyllä on yksi ja takana kolmen pisteen päässä väijyvällä FC-84:lla kaksi ottelua Plaania vähemmän pelattuna.

Sarjataulukkoa tuijotellessa riittää monelle ihmeteltävää, sillä lohkon tämänhetkinen kärkikaksikko koostuu viime kauden sarjanousijoista. Sarjanousijoiden vire on tullut varmasti monelle lohkon joukkueelle yllätyksenä. Plaanin peli on mennyt kesän aikana ilahduttavasti eteenpäin. Talven pelaamattomuus näkyi vielä alkukeväästä, mutta käyrä on ollut kaiken aikaa ylöspäin.

Kevätkierroksen tultua päätökseensä pääsevät joukkue, sekä Plaanin kannattajat viettämään ansaittua kesälomaa. Union Plaani palaa tositoimiin rytinällä lauantaina 30.07.2016 kotikentällä Heinolassa. Mikä olisikaan makeampi tapa palata kesälaitumilta kuin haastaa kärkikamppailussa sarjajohtaja Virky. Ottelu alkaa klo 13:00 ja silloin jos milloin on syytä olla paikalla.

unionplaani.com