Lapset ja nuoret Seniorit Yleinen

Tervetuloa Terhokerhon ideapajaan!

SPR:n Heinolan osasto ja MLL:n Heinolan paikallisyhdistys järjestävät yhteistyössä ideapajan Tuttavantuvalla torstaina 18.8.2016 klo 17.30. Kaikenikäiset kiinnostuneet osallistujat ovat tervetulleita kehittämään Terhokerho-ideaa ja suunnittelemaan syksyn toimintaa.

Terhokerho on sukupolvien kohtaamispaikka, jossa leikitään ja vietetään kiireetöntä aikaa yhdessä. Kerho on kaikille avoin ja maksuton. Sinne voi tulla yksin, yhdessä tai vaikkapa naapurin kanssa.

Terhokerhon taustalla on Koko Suomi Leikkii-hanke. Koko Suomi Leikkii on Suomen Kulttuurirahaston käynnistämä ja rahoittama kolmevuotinen suurhanke, joka innostaa kaikenikäisiä suomalaisia leikkimään. Hankkeen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti. Hankkeen tavoitteena on perustaa vuoden 2016 loppuun mennessä Terhokerho jokaiseen Suomen kuntaan. Terhokerho-nimi tulee Suomen Kulttuurirahaston tammesta.

Leikki tekee hyvää kaikenikäisille. Yksinäisyys on suurimpia uhkia suomalaisten hyvinvoinnille. Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimuksen mukaan yksin vietetty aika on lisääntynyt kaikissa ikäryhmissä. Myös vanhempien ja lasten yhdessä viettämä aika on vähentynyt. Sukupolvien kohtaaminen rikastuttaa sekä lapsen että aikuisen elämää. Siksi on tärkeää löytää uusia tapoja lisätä sukupolvien välistä vuorovaikutusta.

Parhaimmillaan sukupolvien kohtaaminen lisää kaikkien osapuolien onnellisuutta: lapset saavat aikuisen kiireetöntä aikaa, elämyksiä ja turvallisuutta, seniorit taas mielekästä sisältöä arkeen. Leikki on tähän harvinaisen tasa-arvoinen aihe, sillä kaikki osapuolet ikään katsomatta ovat siinä yhtä asiantuntevia.

Lisätietoja: sprheinola(at)gmail.com ja kokosuomileikkii.fi/terhokerho