Liikunta ja urheilu

Juustopolku kutsuu reippailemaan

Heinolan Ladun ja Vuolenkosken Kyläyhdistyksen vuosikymmeniä jatkunut mainio yhteistyö tuottaa taas patikoinnin harrastajille tilaisuuden nauttia syksyisestä luonnosta Suomen Ladun teeman mukaan, ”YHDESSÄ”. Juustopolku-polkuretki järjestetään sunnuntaina 25.9.2016.

Polun kuljettavuuden parantamiseksi latulaiset ovat tehneet taas toista sataa talkootuntia. Rauli-myrskyn polun yli kaatamat puut ovat aiheuttaneet ylimääräistä työtä. Myös kaikki opasmerkit on tarkistettu ja osa maalattu uudelleen. Polku on turvallinen kävellä. Toki lähtijän kannattaa varustautua kunnon jalkineilla ja katsoa eteensä, etenkin märällä kelillä.

Viime vuosien palautteitten mukaan on taas valmisteltu kaksi erimittaista matkaa: Pitkä polku on noin 17 km ja taivalletaan joko Vuolenkoskelta Heinolaan tai päinvastoin. Puolikas lähtee Läpiän tieltä joko Heinolaan (9 km) tai Vuolenkoskelle (13 km). Bussit lähtevät Heinolan turistipysäkiltä Vuolenkoskelle klo 9.00 ja Läpiään klo 10.30, Vuolenkoskelta lähtee linja-auto Heinolan Jyränköön polun päähän klo 9.30.

Painavaa eväsreppua patikoijan ei ole tarpeen ottaa matkaan. Juotavaa ja syötävää on tarjolla kolmessa huoltopisteessä. Mehu ja lettutaikina tarjotaan veloituksetta. Kahvista, pullasta ja makkarasta veloitetaan vähän. Osanottomaksua ei peritä, ja bussikyyditkin ovat ilmaisia. Tässä tapahtumassa eivät kustannukset vähennä liikunnan iloa!

Viime vuonna saavutettiin uusi osanottoennätys: 350 henkilöä ja nelijalkaiset siihen päälle. Järjestäjät valmistautuvat tänäkin vuonna vastaanottamaan polulle mittavan joukon patikoinnin ystäviä. Tämä tapahtuma päättää juhlavasti Heinolan kaupungin syksyisen teemakukauden ”Liikuttava Heinola – Täydellinen liikuntakuukausi 2016”.

Heinolan Ladun puheenjohtaja Seppo Rautiainen on suurella kokemuksella ollut organisoimassa tapahtumaa ja innostamassa talkoolaisia. Seppo on sitä mieltä, että juuri tämän tyyppinen liikunnan harrastaminen, ryhmässä mutta omaa tahtia ja ilman kilpailua, on antoisaa kaiken ikäisille terveille kuntoilijoille. Nuoriakin on viime vuosina tullut polulle lisää. Tämä suuntaus toivottavasti jatkuu!

Lisätietoja: Seppo Rautiainen, puh. 040 7380960