Yhdistykset

”Tullaan tutuiksi” -tapahtuma kokosi yhteen

Neljä vuotta sitten pidetyn ”aivoriihen” tuotteena syntyi ”Tullaan tutuiksi” -tapahtuma. Päivää vietettiin nyt kolmannen kerran ja tänä syksynä oli Heinolan näkövammaisten vuoro kutsua koolle Päijät-Hämeen näkövammaiset ry:n jäsenet laajalta toiminta-alueeltaan. Leppoisaa päivää vietettiin lauantaina 10.9.2016 Itä-Häme-talolla. Koolla oli 55 henkilöä eri puolilta Päijät-Hämettä. Päivän tarkoitus on nimensä mukaisesti tutustuttaa toisilleen vieraat ja viettää mukavia yhdessäolon hetkiä.

nakovammaiset2Heinolan näkövammaiset ry:n perustajajäsen ja Kunniapuheenjohtaja Aune Vaara kertoi yhdistyksen perustamisvaiheista ja historiasta. Heinolan näkövammaiset ry on toiminut 36 vuotta. Edelleenkin Aune Vaara näkee erittäin tarpeellisena vaikuttamistyön sekä vertaistuen. Nämä asiat ovat päivänpolttavia vaikka yhteiskunta onkin muuttunut.

Päivän aikana Antti Aronen viihdytti hauskoilla jutuillaan ja hyvällä musiikilla. Mukana oli myös musiikkiaiheinen tietokilpailu, jossa tiukan kisan voitti Lahden joukkue. Voittajajoukkue sai Ilves-leivät.

Teksti ja kuvat: Maarit Lahtinen