Yleinen

Heinolan lintuharrastajilla juhlapäivä

Juhlapäivä osui meneillään olevaan ympäristöviikkoon. Kuusakoski ja Päijät-Hämeen lintutieteellinen yhdistys olivat yhteistyössä rakentaneet Rajavuoren huipulle kierrätyskeskuksen loppusijoitusalueelle lintutornin. Vuonna 1986 aloitettu ensimmäinen loppusijoitusalue oli lakikorkeudessaan ja sen huippu sai lintutornista pysyvän muistotornin. Uusia alueita on nousemassa.

Vaikka vesistöä ei Rajavuoren lähettyvillä ole, kuitenkin linnusto on runsasta. Tornin avajaispäivänä tehtiin havainto muun muassa hiiripöllöstä. Aivan harvinainen isokirvinen oli bongattu muutamaa päivää aikaisemmin. Päivän aikana oli listalle kertynyt 33 erilaista lintuhavaintoa.

Päivän aikana Rajavuoressa kävi yli sata henkilöä tutustumassa sekä lintutorniin että Kuusakosken valtaisaan ja näkyvään työmaahan siellä. Monille alueen laajuus ja käyttö olivat yllättävän myönteinen ensikokemus.

Heinolan lintuharrastajat ovat kiitollisia Kuusakoskelle lintutornista. Se mahdollistaa ja monipuolistaa harrastajien työtä ja antaa mahdollisuuden kokea lintumaailman monimuotoisuuden aivan kotikunnailla.

Lintujen syysmuuttoa odotellessa.

Teksti ja kuvat: Kalevi Peltola

lintuharrastajat3lintuharrastajat1