Yhdistykset

Maailman diabetespäivä 14.11.2016

Maailman diabetespäivää vietetään joka vuosi 14.11. Päivä on insuliinin toisen keksijän Frederick Bantingin syntymäpäivä. Teemapäivän taustalla ovat Kansainvälinen diabetesliitto IDF ja Maailman terveysjärjestö WHO.

Kampanjointi tavoittaa vuosittain miljoonia ihmisiä, ja mukana on diabetesjärjestöjä ja muita yhteisöjä 145 maasta. Päivän tarkoituksena on kiinnittää maailmanlaajuisesti huomiota diabetekseen, toisaalta kyse on diabeteksen kanssa elävien vuotuisesta juhlapäivästä.

Päivän ohjelma Heinolassa

Päivän pääpuhujaksi saapuu näkövammainen valokuvaaja ja taiteilija Mikko Vento, 37v. Hän on sairastanut tyypin 1 diabetesta 30 vuotta. Maaliskuussa 2016 hän sai onnistuneen elinsiirron kautta uuden munuaisen ja haiman. Luennollaan hän puhuu diabeteksesta ja sen tuomista vaikeuksista elämään ja positiivisen asenteen sekä taiteen tekemisen merkityksestä vaikeuksien keskellä. Luento on Jyränkölän juhlasalissa klo 12-14.

Mikon näyttely ”Kun maailma rappeutuu” Heinolassa 18.10.-22.12. Heinolan kulttuuritoimisto, Kauppakatu 4. Taiteilija esittelee näyttelyä klo 10-11.

Juhlasalissa myös Diabetesyhdistyksen pöytä, jonka äärestä tapaat yhdistysväkeä. Mukana myös pitkän linjan 1. tyypin diabeetikko Merja Kosonen esittelemässä uutta älylaitesovellusta diabeteksen hoidon tueksi.

Lisätietoja tapahtumasivulta: https://www.facebook.com/events/1321558644538952/