Yleinen

Kymmenes Wanhan Ajan Joulu

Kymmenen vuotta sitten Heinola löysi pikku kaupungin jouluun sopivan tapahtumaperinteen. Kasvanut yleisön ja myyjien suosio on taannut tapahtumalle jatkuvuuden tuleviksikin jouluiksi.

Tämän joulu tapahtuma on lauantaina 17. joulukuuta WPK-talon, taidemuseon ja Heinolan Heilin pihapiireissä. Jouluisesti koristeltu vanha historiallinen pihapiiri luovat jo itsestään tapahtumalle tunnelmallisen ja aidon ilmapiirin.

Taustaryhmänä toimivat Heinola-Seura, Heinolan Taidemuseon Ystävät yhdessä Heinolan kaupunginmuseon ja kulttuuritoimiston sekä seurakunnan ynnä monien muiden joulumielisten kanssa ja rakentavat tänäkin jouluna entistäkin ehompaa joulumiljöötä.

Ahkerien tonttujen jouluisista lähes 50 myyntipöydästä löytyy kaikkea omaan jouluun tarvittavia perinteisiä herkkuja, koristeita ja lahjoiksi sopivia käsitöitä. On joulupuuroa, glögiä ja joulumakkaroita. Joulukuusia ja havukoristeita löytyy monenlaisia, jotka odottavat hyvää joulukotia.

wanha1Jotta jouluväki viihtyisi joulumiljöössä, jouluinen ohjelma muodostaa tapahtumalle yhdistävän siteen. Tällä kertaa vieraaksi saapuu posetiivari Kanerva Pasanen soittopeleineen ja luo entisaikojen toritunnelman soitollaan.

Lisäksi taidemuseo muuttuu taidekahvilaympäristöksi, Café des arts. Siellä on tunnelmaa jouluherkkuineen ja musiikkiesityksineen sekö taidearpajaisineen. Toropoffin jännittävä puotikin on samassa paikassa ja kauppias Toropoff kunnioittaa tapahtumaa läsnäolollaan. Taidemuseo juhlistaa joulukuuta perinteisesti oman kaupungin kuvantekijöiden taiteella, Heinolan Taide 2016.
Myös kaupunginmuseolla on omat perinteiset joulunäyttelynsä. Jouluasuun pukeutunut Kivalteri on jokavuotinen elämys. Se kutsuu nytkin joulutapahtumassa vierailevia piipahtamaan sielläkin ja kokemaan sen ainutlaatuinen 1700-luvun jouluympäristö tuoksuineen.

On tärkeää olla tekemässä yhdessä uudenlaisia yhteisiä elämyksiä itsellemme ja lapsillemme. Ne rakentavat ja vahvistavat yhteiseloa ja asumisviihtyvyyttä kaupungissamme.

Teksti ja kuvat: Kalevi Peltola