Yleinen

Pieni kaupunki – iso elämä

Isokaupunki

Kesänavauksessa julkistettiin kaupungin uusi brändi.

Torin täysi yleisö sai nauttia Heinolan kesän avauksesta lauantaina 21. toukokuuta ja makustella Heinolan uutta brändiä ”Pieni kaupunki, iso elämä”. Sitä olivat olleet valmistelemassa asukkaat, yritykset, työryhmät ja virkamiehet. Kun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Hildén ja elinkeinojohtaja Heikki Mäkilä availivat tapahtuman alussa uutta visuaalisesti yksinkertaista tunnuslausetta, toriyleisö ainakin totesi brändin kotoisen heinolalaiseksi ja tulevaisuususkoiseksi. Heinolan uudistuneesta ilmeestä toivotaan vetoapua kaikkeen kasvuun. Tavoitteena on saada asukasluku yli 20 000:n ja 1 001 uutta työpaikkaa vuoden 2021 loppuun mennessä.

Kesänavaus3

Pikku Kakkosen Katti Matikainen vieraili Heinolassa.

Mutta uudenkin brändin jälkeen ”Heinolassa on hyvä kasvaa isoksi”. Siitä kertoi tapahtuman eri sukupolvia syleillyt ohjelma. Huippuna television Pikku Kakkosesta tuttu konttorikissa Katti Matikainen, joka villitsi torin nuoren polven. Suuret suosionosoitukset keräsi torin asfaltilla nähty Veeti ja Ella Sahurin kilpatanssinäytös. Toisaalta eri kunnista saapuneet senioritanssijat näyttivät sen, ettei vanha taitokaan ole kadoksissa.

Teatteriohjaaja Jaakko Saariluomakin kävi lavalla kertomassa uutisen, että tänään aloitetaan kesäteatterissa ”Voi Veljet” –harjoitukset. Hulvaton kesänäytelmä on valmiina jakoon puolessa välin kesäkuuta.

Tapahtumassa iloittiin myös siitä, että paikallinen lehtemme Itä-Häme kasvaa ja näin voi toimia yhtenä kaupungin uuden brändin veturina.

Kesänavaus4

Veeti ja Ella Sahurin tanssiesitys keräsi suosionosoituksia.

Kesän avaus oli alkusoittoa kaupungin monille kesätapahtumille. Kesäteatterin ensi-ilta on 14. kesäkuuta. Kesäasukkaiden tapaaminen ja toritapahtuma on torilla la 2. heinäkuuta ja samaan aikaan Höyrylaivaregatta saapuu tervehtimään heinolalaisia Siltasaareen ja Heinolan satamaan. Unikeko valitaan 27. heinäkuuta. Ken hän on, se nähdään Kylpylässä. Joten, nautitaan alkaneesta kesästä. Heinola on kesäkulttuurikaupunki edelleen.

Teksti ja kuvat: Kalevi Peltola