Yleinen

Heinolan suositut Kalamarkkinat satamassa jo 18. kerran

LC Heinola/Sillat -järjestön 18. Kalamarkkinat lauantaina ja sunnuntaina 13.-14. elokuuta tuovat myyjiä ympäri Suomea ja satoja kalan ystäviä Heinolan satamaan. Heinola-Seurakin on ollut näissä syksyn alun tapahtumissa joka kerta ja hoitavat edelleen yhtä osaa markkinoiden ruokahuollosta. Lohikeitto lisukkeineen on tuttu markkinaväelle.

Vuoden 2015 Kalamarkkinoilla kaupunginjohtaja Jussi Teittinen tervehti vieraita ja riimitteli runosäkein markkinoiden kokonaisidean:

”Kaupunkimme kalamarkkinat kauppiaita, kaupunkilaisia, kesäasukkaita kiinnostaa. Kotimaisia körmyniskoja käsitellään, kaikenlaista kokataan. Kerrotaan kalasta, kalastuksesta kaikkea kiehtovaa. Kalastuskilpailu kaiken kruunaa, kun kalamiehet koukkuineen kirmaavat kisaamaan. Ketkä komeimman kalasaaliin kykenevät Kymenvirrasta kiskomaan? Kierrellessänne kalamarkkinoilla kuulet kojuilla, kahvipöydissä kuuluisia kalajuttuja. Kauheita kalanvonkaleita kertovat kotikalastajat katiskoistaan koonneen. Kaskuiksi kertomukset ketterästi kääntyvät. Kuuntelepa, kotivesiemme kala kaikkinensa kroppasi kauneutta kohentaa, kuntoasi kasvattaa. Kehotankin kaikkia kotimaista kalaa käyttämään, kotonanne kokkaamaan.”

Tervetuloa nauttimaan perinteisestä kalatapahtumasta ja sen moniviihteellisestä oheisohjelmasta kilpailuineen!

Teksti ja kuva: Kalevi Peltola

heinolaseura.fi