Yleinen

Lasse Kangasjärvi on Heinolan III Puunveistokisojen voittaja

Heinolan III Moottorisahauksen Puunveistokisat pidettiin 14-15.10.2016 Heinolan Citymarketin pihalla. Kisailemassa oli kymmenen Suomen johtavaa puunveistäjää eri puolilta Suomea. Perjantaina 14.10. oli kahden tunnin pikakisa jonka aiheena oli ”Lemmikki”. Työt myytiin kaikki kauppaneuvos Jethron johdolla huutokaupassa lauantaina. Lauantaina veistoaikaa oli kuusi tuntia ja aiheena ”Lasten satuhahmo”. Taidetyöt ovat olleet yleisön nähtävänä ja ostettavana Citymarketin aulassa 29.10. saakka.

Reilusti yli 3000 äänestäjää valitsivat parhaaksi työksi ja veistäjäksi Lasse Kangasjärven Vilppulasta, hänen ”Roope Ankka” keräsi äänistä 38%. Toiseksi ylsi Ulla Häglund Alavetelistä työllään ”Nalle Puh”, äänipotista lohkesi 17%. Kolmanneksi kiri viime vuoden voittaja, Timo Nevalainen, Pyhäsalmelta veistoksellaan ”Merenneito”, jolla äänistä lohkesi 16%. Neljäs oli Jämsästä Tauno Kangasluoman ”Velho” 8% ääniosuudella. Äänestäneiden mielestä viides oli Heinolan oma poika Rake Leino, työllään ”Jumbo Norsu” ja äänisaalis oli 7,5%. Neljä parasta veistäjää palkitaan. Äänestäneiden kesken arvotun puuveistoksen voitti Venla Väli-Torala Heinolasta ja vuoden kahvit voittivat Milla Marttila Heinolasta ja Heimo Rönkkö Heinävedeltä. Puuaihiot lahjoitti Versowood Heinolasta.

Heinola on anonut vuoden 2018 Moottorisahauksen Puunveistokisoja. Päätös tulee vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja: Puh. 050 500 2009/ Luomupekka Rusila