Yleinen

Heinolaan tarvitaan uusia ”merkillisiä” oppaita

Heinolaan tarvitaan uusia ”merkillisiä” oppaita – oletko kiinnostunut?

Oppia itselle, tietoa muille, mukavia kohtaamisia ja tästä jopa hieman maksetaankin. Innostuitko? Tarvitsemme joukkoomme uusia oppaita, ja sitä kautta uusia ideoita, millä matkailija houkutellaan Heinolaan.

Teemme bussikierroksia, kävelykierroksia ja kohdeopastuksia. Kohde voi olla hautausmaa tai urheiluopiston alue. Mutta se voi olla kävelyretki laavulle, kirjailijakierros, rooliopastus – ihan se, minkä kuvittelisit matkailijaa kiinnostavan.

Opastamiseen liittyy myös yhdistys- ja koulutustoimintaa. Yhdistykset kuuluvat Suomen Opasliittoon, joka järjestää kaksi kertaa vuodessa opaskoulutuspäivät eri puolilla Suomea. Näissä tapahtumissa saat avata sellaisia ovia, joista et koskaan uskonut astuvasi. Kuulet huippuluentoja ja näet hienoa ohjelmaa. Lisäksi alueyhdistykset järjestävät alueellaan pari kertaa vuodessa aluekokoukset, joissa tutustutaan aina paikkakunnan mielenkiintoisiin kohteisiin. Olet jaksanut tähän saakka – vieläkö innostut?

Toiminta vie mukanaan. Ei ole mitenkään harvinaista, että harrastustoiminta oppaana on kestänyt 30 vuotta.

Yhteistyössä Itä-Hämeen Matkailuyhdistyksen ja Jyränkölän kanssa syksyllä 2017 alkaa uusien matkailuoppaiden koulutus, mikäli kiinnostuneita riittävästi löytyy. Löytyyhän niitä, kun tulet rohkeasti mukaan. Tämä on mukavaa, innostavaa, avartavaa – ei pelkkää antamista, vaan vuorovaikutusta puolin ja toisin.

Kysy rohkeasti lisää Jari Niemeltä (044 736 0705), Asko Alholta (040 557 2994) tai Marja-Leena Ahtiaiselta(040 500 7538).

matkailuoppaan-logoOlet virallisesti opas ja oikeutettu käyttämään opasmerkkiä, kun suoritat kurssin ja opastusnäytteen hyväksytysti.

Teksti: Marja-Leena Ahtiainen