Kulttuuri Lapset ja nuoret

Elämyksellinen runopolku yhdistää lyriikan ja teatterin

Viime syksynä järjestettiin pilottimuotoisena kokeiluna elämyksellinen runopolku heinolalaisille tokaluokkalaisille ja avoimen päiväkodin lapsille.

Positiivisen palautteen myötä ideaa on kehitelty ja nyt polulle kutsutaan kaikki Heinolan kolmasluokkalaiset perjantaina 24.3.2017 Heinolan WPK-talolle. Runopolku on avoinna kaikille seuraavana päivänä lauantaina 25.3. klo 10-13.

Heinolan WPK-talolle rakentuu teatterin keinoja hyödyntävä lavaste-, ääni- ja valomaailma. Oppaana toimii runoilija-ohjaaja Katja Tamminen, avustajina kulttuuritoimiston henkilökuntaa ja tekniikasta vastaa koulutuskeskus Salpauksen audiovisuaalisen viestinnän opiskelijat.

Minun sanoin –runopolulla kuljetaan mm. metsässä ja kohdataan avaruuden haltijatar. Toiminnallisissa ja moniaistillisissa tehtäväpisteissä kootaan lyyrinen omakuva.  Jokainen osallistuja saa mukaansa kokoamansa ”runoselfien”. Tapahtuman tavoitteena on rohkaista lasta käyttämään monipuolisesti omaa itseä ja omia tunteita kuvaavia sanoja sekä johdattaa seikkailuun ”minäkuvan” värikkääseen maailmaan. Runollinen omakuva vastaa kysymykseen: Kuka minä olen, jos kuvaa ei ole?

”Reitti on suunniteltava, sitten unohdettava.

Pakattava mukaan vain välttämätön; keväät ja syksyt.”

Lisätiedot:

Heinolan kulttuuritoimisto, Velkki Mykrä, tapahtumatuottaja, p. 0500 843 028 velkki.mykra(at)heinola.fi

Katja Tamminen, runoilija-ohjaaja, p. 045 222 7005 katjamarianna(at)gmail.com