Seurakunta

Luomakunnan sunnuntai

Seurakunta järjestää luomakunnan sunnuntain messun 13.8. klo 10 Sulkavankosken kesäkodilla Heinolassa. Kirkkopyhässä saarnaa Risto Auvinen ja kanttorina on Ursula Hynninen. Messun jälkeen on tarjolla kirkkokahvit.

Luomakunnan sunnuntaita vietetään kirkossa touko-lokakuun välisenä aikana minä tahansa seurakunnan valitsemana sunnuntaina. Pyhä muistuttaa ihmisen tehtävästä viljellä ja varjella. Silloin kiitetään Jumalaa hänen jatkuvasta luomistyöstään, joka antaa ihmisille voimaa ja virkistystä. Lisäksi viljelemiseen ja varjelemiseen sisältyy vastuu kaiken luodun suojelemisesta. Ihmisen on huolehdittava luomakunnasta niin, ettei sitä turmella eikä käytetä väärin.

Monissa seurakunnissa luomakunnan sunnuntaita vietetään kirkkorakennusten sijaan luonnon keskellä. Sulkavankosken kesäkoti on Heinolan seurakunnan omistama kesätoiminnan paikka Kouvolantien varressa. Kallion laella päärakennuksessa ovat kokoontumistilat ja rannassa puusauna, joka on kesällä käytössä viikoittain.

Teksti: Irja Voutila