Yleinen

Nyt etsimään Heinolan kauneinta jouluikkunaa

Joulun avauksessa julistettiin Heinolan neljäs leikkimielinen jouluikkunakilpailu alkaneeksi. Kilpailun järjestävät Heinola-Seura ja Heinolan Kaupunkisydänyhdistys. Kilpailulla haetaan jouluista lisätunnelmaa joulupuukaupungin jouluun.

Heinolan kauppaliikkeet ovat tärkeässä ja näyttävässä asemassa joulun tekijöinä, jouluimagon luojina. Liikkeitten näyteikkunat ovat ikkunat jouluun ja kertovat heinolalaisesta yrittäjyydestä ja palveluista. Näyteikkunat markkinoivat liikettä 24 tuntia vuorokaudessa ilmaiseksi. Kauniit näyteikkunat ovat käyntikortti myös tänne jouluostoksille tuleville vieraille. Jotta kaupungin hyvä näyteikkunakulttuuri olisi jatkuva ylpeytemme, liikkeet tarvitsevat pientä ulkopuolista potkua ja herätettä. Sitä haemme tällä kilpailulla.

Kilpailu alkaa joulukuun alusta ja kestää 15. päivään joulukuuta. Valittu raati valitsee kilpailuun osallistuvista ikkunoista kolme parasta ikkunaa. Yleisö saa valita oman mieleisensä ikkunansa. Jotta mieleisenne jouluikkuna palkittaisiin, se vaatii sitä, että teette muutaman joulupromenadin ikkunoiden äärelle ja etsitte Heinolan näyteikkunoista mielestänne kauneimman ja jouluisimman ikkunan. Äänestyslippuja saa kirjastosta ja mukana olevista liikkeistä. Äänestyslipuke jätetään kirjastoon tai Kauppakadun joulutupaan.

Tällä äänestyksellä valitaan yleisön mieluisin jouluikkuna. Joulukuun puolen välin jälkeen julkistetaan kilpailun tulos ja myös se olivatko raadin ja yleisön valinnat samoja. Kilpailuun osallistuvissa ikkunoissa on ikkunan ulkopuolella oleva tarra Joulu asuu Heinolassa, joten ne on helppo tunnistaa. Tällä kertaa kilpailuun on ilmoittautunut 30 liikettä ja ikkunaa.

Teksti ja kuvat: Kalevi Peltola

jouluikkuna

Näyteikkunakilpailun voittaja vuosimallia 2015. Ylhäällä yleisöäänestyksen voittanut Lego-ikkuna.